Blog ervaringen - Jennifer Aniston - actrice
Ervaringen

De weg naar actrice

Hai ik ben Lotte uit Utrecht! Ik ben begonnen bij de toneelschool. Daarna heb ik de kleinkunst academie gevolgd. Van kleins af aan wilde ik al actrice worden. Dit merkte ik doordat ik veel optredens op school wilde doen en omdat ik iedereen altijd in de maling wou nemen. Ik kon heel goed mijn emoties faken om mijn zin te krijgen. Zo kon ik bijvoorbeeld op commando huilen en toen bedacht ik me dat acteren wel iets voor mij was. Tijdens mijn tijd op de toneelschool heb ik heel veel geleerd. Ik heb de kneepjes van het vak toch echt wel in de praktijk geleerd. Dit komt door veel auditie te doen en veel rollen aan te nemen. Ook rollen die je eigenlijk niet liggen want hierdoor leer je toch weer en doe je veel ervaring op.

Gebruik je netwerk is mijn advies dat ik graag mee wil geven aan beginnende acteurs en actrices.  Dit betekend dat je veel contacten moet leggen en je eigen netwerk moet uitbreiden. Dit kan jou helpen om meerdere audities binnen te slepen. Of je de rol daadwerkelijk krijgt is nog de vraag maar dan heb je in ieder al weer een auditie gedaan.

Binnenkort heb ik een auditie voor Goede Tijden Slechte Tijden. Ik kijk dit programma al van jongs af aan en ik ben een echte fan. Een tijdje geleden had ik al auditie gedaan maar toen was ik het niet geworden. Echter is er nu weer een nieuwe rol vrij gekomen en dit past echt bij mij. Ik heb een tekst thuis gekregen om te leren en ik ben er elke dag mee bezig. Hopelijk krijg ik de rol want dit is echt een droom van mij, ik hou jullie up to date! En duim voor me!