blog ervaringen jennifer aniston
Ervaringen

De weg naar succes

Hai ik ben Simon, 30 jaar en woonachtig in Rotterdam. Het acteren is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders zijn ook al vroeg begonnen met acteren en spelen ook in dergelijke Nederlandse series. Zelf ben ik er dus mee opgegroeid en het leek mij ook erg leuk. Daarom ben ik op mijn 18e begonnen op de toneelschool. Echter had ik daarvoor al in verschillende reclames gespeeld omdat mijn ouder me hadden opgegeven. Ik kan zeggen dat ik wel honderden audities heb gedaan en ik ben er voor genoeg afgewezen. Het is dus altijd weer vallen en opstaan. Je moet je altijd goed voorbereiden en professioneel gedragen. Ze kijken altijd naar je uitstraling, zorg er dus voor dat je er verzorgd en gemotiveerd uitziet.

Undercover

Zelf speel ik in de serie Undercover. Dit is een bekende Nederlandse serie die je kan volgen op Netflix. Ik ben hier heel trots op want ik heb hier erg hard voor gewerkt. Toen ik auditie deed voor mijn rol in Undercover was ik er zenuwachtig. Iemand had mij getipt op deze rol en ik dacht ik ga er gewoon voor. Niet snel na de auditie kreeg ik te horen dat ik de rol kreeg. Ik was door het dolle heen. Echter betekend het niet dat je nu gemakkelijk de rol kan spelen. Je moet veel teksten oefenen en je moet altijd on point zijn op de set. Wanneer we niet aan het shooten zijn is het altijd super gezellig en ik voel me ook erg op me gemak. Ik heb een hoofdpersonage in de serie dus je gaat mij nog vaak zien.

Seizoen 2 van Undercover zijn ze ook al aan het plannen voor volgend jaar en ze hebben me daar ook weer voor gevraagd. Dat is het fijne van spelen in een serie dat betekend dat er vaak veel gefilmd moet worden en dat betekend meer werk voor mij.

Tips

De meeste tips heb je waarschijnlijk al gehoord op deze website. Ook deel ik graag wat tips die ik heb. Ik ben er van overtuigd dat je altijd moet blijven doorgaan ook wanneer het even tegen zit. Als acteur solliciteer je op veel meer dingen dan iemand die voor een vaste baan solliciteert. Als acteur heb je vaak tijdelijk werk en daarna solliciteer je weer op een andere rol. Dit betekend ook dat je meer kans hebt om afgewezen te worden. Maar onthoudt waar jij voor staat, wat jij goed kan en heb vertrouwen in jezelf. Werkgevers zien het wanneer kandidaten in zichzelf geloven en dat geeft de werkgever ook weer vertrouwen. Leg je dus niet neer bij een tegenslag maar draai het om en haal er juist je kracht uit.