Hoe word ik een acteur of Actrice?

Heb jij altijd al de droom gehad om te gaan acteren? Wij helpen je graag verder bij het worden van een actrice of acteur.

Je kent de Hollywood sterren wel, die miljoenen per film of serie verdienen omdat ze zo bekend en geliefd zijn. Echter is de kans niet heel groot dat je het zo ver schopt. In deze business is het echt hardwerken en jezelf bewijzen. Veel jongens en meiden zullen al blij zijn met een kleine rol in een soap. Zo beginnen de meeste dan ook. Vergeet niet dat het erg hardwerken is maar ook zeker erg leuk en gezellig kan zijn.

Droom je er dan ook van om acteur of actrice te worden? Maar waar begin je dan en hoe kan je dit het beste doen? Hieronder vind je veel informatie die jou kan helpen bij het realiseren van jouw droom.

Acteren

Je kan er leuk en uniek uit zien maar doorbreken als actrice of acteur betekend wel dat je moet kunnen acteren. Is dit niet het geval dan zul je nooit de rol krijgen die je graag zou willen. Bij sommige mensen hebben een natuurtalent voor acteren maar je kan natuurlijk ook lessen nemen om het te leren. Denk hierbij aan toneel of drama lessen. Je kan ook leren acteren doormiddel van een speciale workshop te volgen.

Wil je graag acteren als bijbaantje dan zijn de bovenstaande ideeën erg goed voor jou. Is jouw droom echt om de rest van je leven te gaan acteren? Dan is de acteerschool het beste idee.

Hieronder vind je een aantal acteerscholen:

  • De toneelmeester in Amsterdam
  • Toekomst acteerschool Rotterdam
  • De Nederlandse acteur school

Dit zijn een paar voorbeelden van acteerscholen in Nederland. Voor elke acteerschool moet je natuurlijk auditie doen.

Ervaring op doen

Iedereen weet dat lessen belangrijk zijn maar de beste ervaring doe je natuurlijk in de praktijk op. Dit betekend echt ervaring als acteur of actrice op doen. Je leert hierdoor alle belangrijke onderdelen van het vak kennen. Iedere ervaring helpt jou verder als actrice of acteur. Je leert bij elke ervaring nieuwe dingen en je ontwikkeld jezelf als actrice of acteur.

Natuurlijk staat het ook extra goed op je CV als je veel ervaring hebt in de acteerbusiness. Waar kun je nu ervaring op doen als je nog niet veel kennis van het vak hebt? Dit kan bijvoorbeeld wanneer je op toneel zit. Er zijn ook veel filmopleidingen en deze studenten moeten ook opdrachten maken voor school en zijn dan ook vaak op zoek naar acteurs of actrices voor in hun film. Dit zijn dus goede manieren om ervaring op te doen als beginnend acteur of actrice.

Inschrijven bij een castingbureau

Je kan een hele goede actrice zijn maar je moet je wel ontdekt worden. Weinig mensen worden zo maar gevonden zonder er moeite voor te doen. Een makkelijke manier om ontdekt te worden is je inschrijven bij een castingbureau. Heel veel sterren zijn ontdekt door een castingbureau. Serie en film producten zoeken vaak naar acteurs of actrices bij een castingbureau. Zij geven aan waar ze naar op zoek zijn en wie weet denkt het castingbureau wel gelijk aan jou.

Wanneer er een match is gevonden vindt er een meeting plaats. In de meeting laat de acteur of actrice zien wat hij kan en of de rol ook bij de kandidaat past. Zo kunnen beide partijen kijken of ze tevreden zijn of toch nog verder gaan kijken.

Audities

Wanneer je ingeschreven staat bij een castingbureau wil natuurlijk niet zeggen dat je gelijk ontdekt wordt. Je kan zelf ook de stoute schoenen aantrekken. Wanneer je op zoek gaat naar vacatures voor acteurs of actrices herken jij jezelf misschien wel. Wie weet ben jij wel wat zij zoeken mag je een auditie komen doen. Wie niet waagt wie niet wint. Natuurlijk kan je worden afgewezen nadat je een auditie hebt gedaan maar dan heb je wel weer een leerrijke ervaring. Acteren is vallen en weer opstaan. Het is belangrijk om na een tegenslag door te blijven gaan want deze personen komen er wel.

Jouw netwerk

Allereerst is het ook belangrijk om naar de mensen om je heen te kijken want wie weet kunnen zij je wel verder helpen. Misschien zijn er wel mensen in je omgeving die bekend zijn in de tv of film wereld, zij kunnen jou wellicht helpen. Het kan ook zo zijn dat geen close contacten hebt in deze industrie, Je kan dan bijvoorbeeld naar verschillende netwerkborrels gaan om zo contacten te leggen. Je kan ook gebruik maken van een agent, die kan jouw voorstellen aan zijn netwerk. Dit is echter wel tegen betaling.

Jezelf verkopen

Wanneer je als acteur of actrice wilt gaan werken dan moet je wel sterk in je schoenen staan. Zowel mentaal als fysiek goed in je vel zitten. Iemand die niet goed in zijn vel zit zou niet snel voor een een opdracht gevraagd worden. Het is belangrijk om jezelf goed te verzorgen en er verzorgd uit te zien. Ook is het belangrijk dat je een cv maakt met jouw ervaringen, workshops en of opleidingen want dit komt erg professioneel over.

Conclusie

Het is de droom van veel mensen om acteur of actrice te worden maar er is heel veel concurrentie. Als je echt acteur of actrice wilt worden dan moet je veel doorzettingsvermogen hebben en uitblinken in de rollen die je krijgt. Ook is het handig om de juiste mensen te kennen want zij kunnen jou verder helpen. Door de vele concurrenten is de kans groot dat je het niet altijd doorbreekt als acteur of actrice. Maar dit betekend ook niet dat je gelijk na één auditie die is mislukt moet opgeven. Blijf positief en gemotiveerd om jouw passie achterna te gaan want wie weet krijg jij wel die rol waar je altijd van droomde.

Lees hier ervaringen van beginnende acteurs en actrices.